Image

Харчове виробництво дуже складний технологічний процес і зазвичай регламентується низкою правил та нормативних документів. У зв’язку з цим рекомендується мати окреме приміщення для реалізації такого роду діяльності. Вибір приміщення – це найголовніший процес і від нього залежить подальше функціонування виробництва.

Специфіка будівництва приміщень для харчового виробництва


Конструкція та планування будівлі повинні забезпечувати дотримання гігієнічних норм. Воно має бути розміщене так, щоб його можна було належним чином обслуговувати та дезінфікувати, запобігати форс-мажори на підприємстві та мінімізувати їх наслідки. Саме тому ми пропонуємо не шукати вже готові варіанти, а замовляти будівництво приміщень з металоконструкцій.

Наші фахівці готові реалізувати довірений проект відповідно до побажань та вимог замовника. При цьому обов’язково дотримуються всі необхідні нормативні акти.

Конструкція та планування приміщень для харчового виробництва не повинні допускати контакту з токсичними речовинами та матеріалами, надаючи можливість підтримувати всередині будівлі необхідну температуру. Також вони повинні мати:

  • належну природну та механічну вентиляції, щоб потік повітря із забруднених зон не потрапляв у чисту зону;
  • гарну дренажну систему;
  • природне та штучне освітлення;
  • холодильні установки;
  • легкий доступ до фільтрів, які потребують регулярного чищення або заміни.


Наша компанія проводить проектування об’єктів харчової промисловості: цехів, комбінатів, заводів, а також підготовку до монтажу та безпосередньо збирання будівлі.

На що звертати увагу при виборі


Наші фахівці суворо стежать, щоб приміщення для виробництва харчових продуктів повністю відповідало наступним аспектам:

  1. Стіни, підлога та стеля повинні бути виготовлені з непроникних, нетоксичних матеріалів, які піддаються легкому чищенню, відрізняються гладкою структурою, зменшують конденсат.
  2. Вікна та інші отвори повинні бути вбудовані так, щоб на них не накопичувався бруд, вони повинні відкриватися назовні, мати спеціальні сітки від комах, які легко знімаються для чищення.
  3. Двері металоконструкцій промислових повинні бути гладкими і виконаними з матеріалів, які не поглинають вологу.
  4. Поверхні, які контактуватимуть із харчовими продуктами, так само повинні бути гладкими, з нержавіючих та нетоксичних матеріалів, які легко чистяться та дезінфікуються, завжди бути у неушкодженому стані.
  5. Конструкція повинна мати допоміжні приміщення, які використовуватимуться для чищення та дезінфекції інструментів, для збереження робочого приладдя.
  6. Обов’язковою умовою при будівництві харчових підприємств під ключ у Києві чи будь-якому іншому місті України є проведення всіх необхідних комунікацій.
  7. Обов’язково потрібно врахувати, що якщо готова продукція розвозитиметься торговими точками, потрібно будувати об’єкт ближче до логістичних операторів. Дуже зручно, коли приміщення та офіс знаходяться поруч, тоді мінімізуються витрати та оптимізується документообіг.


Перевагами будівництва будівель для харчової промисловості можна вважати:

  • збільшення продуктивності, кількості та якості виготовлених продуктів;
  • збільшення прибутку;
  • якщо приміщення відповідає всім стандартам та нормам, то збільшується довіра споживачів, це дозволяє вийти на новий ринок;
  • оптимізуються витрати за рахунок стандартизації процедур, здійснення контролю та скорочення кількості бракованої продукції.


Якщо вас цікавить вартість будівництва складів з металоконструкцій, ви можете сміливо звертатися до менеджерів нашого сайту. Наприклад, якщо ви хочете провести будівництво хлібопекарні, наші менеджери допоможуть з вибором проекту, підкажуть як краще підготувати площу для будівництва конструкції і що важливо враховувати в процесі будівництва.

Звернувшись до нашої компанії ПМК-1, ви також можете відразу розраховувати на визначення бюджету, який буде потрібно для зведення майбутньої конструкції. Підсумкова ціна споруди може залежати від таких важливих факторів:

  • складності обраного проекту;
  • використовуються для монтажу матеріалів;
  • конструктивних особливостей та застосовних технологій;
  • потреби у розробці індивідуального проекту;
  • займаної площі об’єкта;
  • необхідності утеплення будівлі;
  • Потреби у підведенні відповідних комунікацій (світло, газ, вода і т. д.).

Крім приміщень для харчового виробництва, у нас на сайті також можна замовити металеві ангари промислові, автобусні зупинки, побутовки та інше. Кожен проект розраховується індивідуально та підганяється під особливі вимоги клієнта. Звертайтеся до менеджерів ПМК-1 за вказаними на сайті номерами телефонів прямо зараз і уточнюйте всі деталі співробітництва, що вас цікавлять.

У Вас залишилися питання?

Заповніть форму зв'язку і наші фахівці обов'язково
проведуть Вам консультацію

Зв'язатися з нами